Brisalci - Ali so namenjeni zamenjavi? Vrste in kako izbrati?

Brisalci spredaj in zadaj - Bosch, Valeo, Champion, Hella, Denso, SWF - spletna trgovina - Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo in drugi. Ne čakajte, da bo prepozno za zamenjavo brisalcev.

Kateri so najboljši avtomobilski brisalci za vetrobransko steklo in zadnje steklo, ki jih lahko kupite?

Brisalci spredaj in zadaj.

Brisalci so pogosto spregledani pri vzdrževanju avtomobila, vendar so resnično pomembni, ko gre za varnost. Stari brisalci lahko vplivajo na vidljivost v neugodnih vremenskih razmerah. Ne želite čakati, da vas ujame nevihta, da ugotovite, da jih morate zamenjati. Na srečo je zdaj enostavno in priročno dostopati do spletne trgovine z avtomobilskimi deli in kupiti kakovostne brisalce za vaš avto. Zahvaljujoč internetu lahko brskate, kupujete in primerjate različne modele brisalcev ter njihove cene. Najboljše pa je, da večina spletnih trgovcev zagotavlja vodnik za namestitev, ki vam omogoča izbiro modela vašega avtomobila, da zagotovite prave brisalce. Preverite in naročite brisalce / stergatoare parbriz za vsak avto ali tovornjak iz naše spletne trgovine v Romuniji. V tem članku bomo raziskali najboljših 10 proizvajalcev brisalcev spredaj in zadaj, ki vam bodo pomagali hitreje in lažje nakupovati.

1. Izbira urednika: BOSCH

Bosch ICON brisalci izstopajo s ploščatim dizajnom rezila, ki pomaga ohranjati prožnost in zagotavlja odlično delovanje v vseh vremenskih razmerah. Podjetje trdi, da ICON nudi do 40% daljšo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi najboljšimi brisalci, zahvaljujoč njihovim gumijastim rezilom. Prikazujejo največjo odpornost proti razpokam, izpostavljenim soncu, v primerjavi z drugimi glavnimi znamkami. Prav tako imajo izjemno asimetrično zasnovo spojlerja za enostavno in tiho čiščenje vetrobranskega stekla. Bosch ICON je enostaven za namestitev zaradi dvojnega sistema zaklepanja. Čeprav je običajno dražji od drugih brisalcev, ki so na voljo na trgu, velja za najboljšega po mnenju mnogih uporabnikov, čeprav ne nujno za vsakogar. Če živite na območju z veliko dežja ali snega, boste vedeli, da imate ene najučinkovitejših brisalcev, in Bosch ICON bi moral biti na vrhu vašega seznama. Bosch brisalci se uporabljajo tudi kot originalna oprema (OEM) na različnih nemških luksuznih avtomobilih, kot so Audi, BMW in Mercedes-Benz, kar kaže na kakovosten izdelek.

Različne serije in vrste BOSCH brisalcev:

Če rezilo pušča ali vozite v neugodnih vremenskih razmerah, potrebujete le visokokakovostne brisalce za vetrobransko steklo Bosch!

2. Najboljši za proračun: ANCO® 31-Series

Če iščete konvencionalne brisalce po ugodni ceni, je serija ANCO 31 idealna, še posebej, če živite na območju z manj pogostimi padavinami ali snegom. Serija ANCO 31 izstopa s posebno gumijasto mešanico imenovano "DuraKlear", skupaj z prezračevanim mostom in visoko učinkovitim polimerom za integracijo z OE. Brisalci ANCO uporabljajo tudi sistem namestitve imenovan "KwikConnect", kar omogoča enostavno menjavo. Serija 31 je na voljo v širokem razponu velikosti, od 25 cm do 71 cm, kar pokriva skoraj vse možnosti združljivosti z avtomobili. Podjetje ponuja tudi različne vrste brisalcev, vključno s hibridi kot sta Transform in Contour. Ti so priporočljivi za voznike, ki potrebujejo konvencionalne brisalce in vozijo na območjih z padavinami skozi vse leto. Morda ne bodo zagotavljali enake učinkovitosti kot hibridni ali brisalci v obliki grebena ter se morda ne bodo tako dobro spopadali s hudimi vremenskimi razmerami kot tisti drugih proizvajalcev. So najboljša možnost, dokler se ne srečate s težkimi snežnimi padavinami ali zmrzalnimi pogoji.

3. Najboljši za zimo: Michelin® Stealth Ultra Hybrid

Michelin je verjetno ime, ki ga prepoznate v avtomobilskem svetu kot vodilnega proizvajalca pnevmatik. Toda podjetje ponuja tudi široko paleto brisalcev vseh vrst, vključno z grebenastimi, hibridnimi, konvencionalnimi in celo zadnjimi brisalci. Če iščete hibridno rezilo za brisalce, je Michelin Stealth Ultra priljubljena izbira, ki ima edinstven patentiran dizajn in ekskluzivno tehnologijo "Smart-Flex", ki se prilagaja ukrivljenosti vetrobranskega stekla za boljše čiščenje in izboljšano vidljivost. Premium rezilo z izboljšano pokritostjo zagotavlja gladko in tiho delovanje v vseh vremenskih razmerah, medtem ko segmentirana in trpežna prevleka zagotavlja največjo prilagodljivost in zaščito pred snegom in ledom. Namestitev je tudi enostavna s sistemom povezave "EZ Lok" od Michelin. Vredno je omeniti, da mnogi lastniki ugotavljajo, da priloženi adapterji niso združljivi z njihovim vozilom. Zato se prepričajte, da kupite pravilne silikonske brisalce za svoj avto. Po mnenju Michelin-a neodvisni testi kažejo, da Michelin Stealth Ultra po 300.000 ciklih čiščenja prekaša vse tekmece v industriji. Ti brisalci so priporočljivi za voznike, ki se soočajo z ledom in snegom, saj jih segmentirana in trda površina ščiti pred cestnimi delci, ledom in nabiranjem snega.

4. Premium Aero® All-Season Wipers

Še ena možnost v kategoriji brisalcev prihaja od podjetja Aero, ki ponuja šestmesečno garancijo na svoje izdelke. Ti se prav tako prodajajo kot neposredni OEM brisalci, izdelani s posebej mešanim gumijastim materialom za gladko, brez sledi čiščenje in minimalen hrup. Aero Premium All-Season brisalci izstopajo tudi s prilagodljivim dizajnom, ki naj bi se bolje prilegal vetrobranskemu steklu za vrhunski stik. Za razliko od nekaterih brisalcev na trgu, lahko brisalce Aero kupite kot komplet, kar jih naredi stroškovno učinkovito možnost. Vendar pa, ker so bolj dostopni, ne pričakujte, da bodo enako dobro delovali kot dražji konkurenti. Ponujajo dobro učinkovitost skozi vse leto, vendar obstajajo boljše možnosti za sneg in led. Nekateri bi rekli, da so brisalci Aero proračunsko prijazna izbira, brez izstopajočih ocen glede prodaje ali kakovosti, ki bi jih postavili v ospredje med konkurenčnimi proizvajalci. Idealen so za voznike, ki živijo na območjih z zmernimi padavinami in niso prepričani, ali bi zapravljali veliko denarja za dražje brisalce. Večina lastnikov je zadovoljna z delovanjem brisalcev Aero Premium All-Season, ob upoštevanju cene in enostavnosti namestitve. Drugi uporabniki opozarjajo, da v določenih vremenskih razmerah brisalci Aero morda ne bodo trajali tako dolgo kot drugi proizvajalci. Vedno upoštevajte vremenske razmere pri izbiri pravih brisalcev za svoj avto.

5. BOSCH® Brisalci

Stergatoare BOSCH

Če so vam brisalci Bosch ICON predragni ali nimajo posebne uporabe za vaš avto, je AeroTwin morda boljša možnost za vas. Prodajajo se kot komplet, brisalci AeroTwin izstopajo s svojo dvojno gumijasto sestavo, ki vključuje grafitski sloj za dolgo življenjsko dobo, zaščiten s popolnoma aerodinamičnim jeklenim okvirjem. Brisalci v obliki grebena imajo tudi asimetričen vetrni spojler, ki pomaga pri boljšem stiku z vetrobranskim steklom. Bosch AeroTwin je opremljen s prednameščenim adapterjem, specifičnim za vaš avto, zasnovanim tako, da se natančno prilega originalni opremi za enostavno namestitev. Ker se prodajajo kot komplet, lahko zagotovite, da kupujete pravilne velikosti za oba brisalca. Brisalci Bosch AeroTwin predstavljajo srednji razred po konkurenčni ceni, ki ponuja učinkovito čiščenje vetrobranskega stekla. Priporočajo se za voznike na območjih brez snega ali ledu, saj AeroTwin ne zagotavlja posebne zaščite pred hudimi vremenskimi razmerami. Drugače povedano, če se spopadate le s sezonskim dežjem, so brisalci AeroTwin čudovita proračunsko prijazna izbira glede cene in učinkovitosti.

6. VALEO® Brisalci

Stergatoare VALEO

Valeo je globalni vodja med dobavitelji brisalcev za originalno opremo največjih proizvajalcev avtomobilov. Serija brisalcev Valeo obsega 4 serije in zagotavlja popolno paleto sprednjih in zadnjih brisalcev v vseh cenovnih razponih. Uporabljajo sodobne tehnološke rešitve in najvišjo kakovostne materiale, da bi izpolnili pričakovanja najbolj zahtevnih strank.

7. CHAMPION® Brisalci

Stergatoare CHAMPION

Brisalci Aerovantage podjetja Champion® so zasnovani tako, da izpolnjujejo stroge standarde vodilnih avtomobilskih proizvajalcev po vsem svetu. To pomeni, da zagotavljajo enak dizajn in materiale za vsako proizvodno serijo. Da to dokažejo, vsi brisalci opravijo teste v njihovem razvojnem centru in v najzahtevnejših krajih ter resničnih situacijah.

Zakaj jih imenujejo Easyvision? S samo 15 številkami izdelkov za ravne brisalce in sistemom Multi Clip, ki ustreza 7 različnim originalnim rokam, je namestitev enostavna in priročna. In ko potrebujete pomoč, preprosto skenirajte QR kodo na embalaži za podrobna navodila. Champion verjame, da vam lahko prihranijo čas in težave, tako da lahko vso svojo energijo porabite za uživanje v svojem avtu. Z obrabljenimi ali poškodovanimi brisalci se pojavljajo sledi in neenakomerno čiščenje, kar vpliva na vidljivost in varnost. Toda hrup, dvig vetra ali vibracije lahko prav tako vplivajo na vaše udobje in vidljivost. Rešitev? Zamenjajte svoje brisalce in jih zamenjajte z visokokakovostnimi brisalci podjetja Champion Easyvision.

8. HELLA® Brisalci

Stergatoare HELLA

Boljša vidljivost pomeni varnejšo vožnjo! Kot partner vodilnih proizvajalcev vozil se HELLA zavezuje k zagotavljanju inovativnih in kakovostnih izdelkov za varnejše ceste voznikom. HELLA ponuja široko paleto visokokakovostnih brisalcev z obsežno pokritostjo na trgu za azijske avtomobile. Doživite jasno razliko z HELLA brisalci za boljšo vidljivost in varnejšo vožnjo.

HELLA Premium Brisalci
Gumijasta stena s nanotehnologijo in grafitskim premazom zagotavlja gladko in tiho delovanje s čisto vidljivostjo. Enakomerno pritiskane stične točke zagotavljajo čisto brisanje na vsaki točki. Posebna struktura brisalca za avto zagotavlja optimalno porazdelitev pritiska na vetrobransko steklo. Enostavna namestitev z že nameščenim hitrim adapterjem, specifičnim za avto.

9. SWF® Brisalci

Stergatoare SWF

Izdelani v Nemčiji po specifikacijah originalne opreme z 100-odstotno kovinsko konstrukcijo, visokokakovostno montažno enoto in že nameščenim adapterjem, novi brisalci zagotavljajo optimalno, učinkovito in dolgotrajno čiščenje ne glede na vremenske razmere.

SWF je vodilni proizvajalec, ki že od leta 1922 načrtuje in izdeluje brisalce, motorje ter komponente za avtomobile, tovornjake in avtobuse. Leta 1998 se je SWF pridružil skupini Valeo, postavši pomemben dobavitelj v industriji čiščenja vetrobranskih stekel.

10. DENSO® Brisalci

Stergatoare DENSO

Denso Hibrid
Kombinirane prednosti izboljšanega inženiringa, odličnih materialov in futurističnega oblikovanja naredijo DENSO hibridne brisalce nekatere najbolj iskane. Nič čudnega, da so izbira originalne opreme za nekatere najboljše avtomobilske znamke na svetu.

Denso Ravninski
Triumf inženirskega oblikovanja, ravninski brisalci DENSO enakomerno sedijo na vsakem vetrobranskem steklu in čistijo dež in odpadke tudi v najslabših vremenskih razmerah. S šik stilom in dolgo življenjsko dobo zagotavljajo odlično vidljivost za vsakega voznika.

Denso Konvencionalni
DENSO konvencionalni brisalci ponujajo izbor štirih izboljšanih profilov, ki se prilegajo različnim vetrobranskim steklom in slogom avtomobilov. Na voljo je tudi štiri različne možnosti namestitve sistema in tri možnosti adapterja.

Denso Zadnji
IZboljšani zadnji brisalci od DENSO dodajo dodatno priročnost pri namestitvi in jasen pogled na zadnje ogledalo za voznike.

11. TRICO® Brisalci

Stergatoare TRICO

TRICO Maxx® – Premium Performance
Napredni TRICO Maxx postavlja nov standard v tehnologiji brisalcev, posebej zasnovan za trikrat daljšo življenjsko dobo za neprekosljivo varnost in zanesljivost.

TRICO Sentry® – Hibridna tehnologija
Tehnologija Dual-Shield - brisalci TRICO Sentry® vam ponujajo slog, zmogljivost in zaščito v enem hibridnem rezilu. Sentry ima ohišje visoke trdnosti, ki ščiti strukturo jeklenega omrežja za optimalen stik in pritisk na vetrobransko steklo.

TRICO Ice® – Ekstremne vremenske razmere
Brisalci visoke zmogljivosti TRICO Ice® so trpežni in vzdržljivi proti snegu in ledu, posebej zasnovani za zahtevne vremenske razmere, vendar zagotavljajo optimalno zmogljivost.

TRICO Pro® – Profesionalna namestitev
Namestitev v enem koraku - TRICO Pro® je zasnovan s profesionalci za servis v mislih. S minimalnimi enotami za skladiščenje imajo ti brisalci ekskluziven sistem priključitve "one-fit", ne potrebujejo adapterjev in se namestijo v nekaj sekundah.

TRICO Exact Fit® Beam – Tovarniška zmogljivost
Tovarniške nadomestitve, zasnovane s tehnologijo Memory Curve Steel® za maksimalen stik s vetrobranskim steklom in enakomeren pritisk za maksimalno čiščenje. Popolno prileganje, oblika in funkcija za vaše vozilo.

TRICO HD® – Težki pogoji, RV
Brisalci TRICO HD za tovornjake, avtobuse in prikolice se ponašajo z vzdržljivo konstrukcijo iz trdnih kovin in naravnim gumijastim brisalnim elementom za vrhunsko zmogljivost v najzahtevnejših voznih pogojih.

TRICO Exact Fit® – Zadnji
Vidljivost 360 stopinj - Brisalci TRICO Exact Fit® za zadnje steklo so zasnovani tako, da se prilegajo edinstvenim integriranim ročicam originalnih zadnjih brisalcev na vašem vozilu in vam omogočajo zadnjo vidljivost v vseh pogojih.

12. MEYLE® Brisalci

Stergatoare MEYLE

Novi MEYLE brisalci so izdelani iz visokokakovostnih materialov in imajo popolnoma oblikovan dizajn, ki zagotavlja učinkovito čiščenje vetrobranskega stekla pri kateri koli temperaturi. Zasnovani za enostavno namestitev, pokrivajo več kot 90% vseh modelov vozil. Brisalno rezilo je mogoče naročiti ločeno, na voljo v dolžinah od 300 do 700 milimetrov, v korakih po 25 milimetrov. Da bi zagotovili združljivost z najširšim možnim naborom rok brisalcev, vsak set vključuje več ustreznih adapterjev za različne aplikacije vozil. Posebej zasnovani za maloprodajo omogočajo priročno shranjevanje in prikazovanje MEYLE brisalcev, priložen mini katalog pa olajša iskanje pravega dela. MEYLE ponuja tudi okenske brisalce, ki jih je mogoče uporabiti tako na sodobnih modelih kot tudi na starejših modelih, ki so še vedno opremljeni s klasičnimi brisalci. Ti ravninski brisalci ponujajo večjo učinkovitost čiščenja zaradi izboljšane aerodinamike in zmanjšanega zračnega upora. Visoko elastični gumijasti material se popolnoma prilega obliki vetrobranskega stekla za izboljšano vidljivost. Ravninski brisalci ostanejo prožni pri kateri koli temperaturi, zagotavljajo manj trenja na vetrobranskem steklu in nizko raven hrupa.

13. KAMOKA® Brisalci

Stergatoare KAMOKA

KAMOKA Hibridni
Hibridni brisalci KAMOKA so ergonomska in elegantna rešitev za vozila, opremljena s standardnimi klasičnimi brisalci v obliki črke U. Zahvaljujoč zglobni konstrukciji zagotavljajo pravilno prileganje na vetrobransko steklo in s tem učinkovito čiščenje. Grafitna rezila zagotavljajo tiho in trpežno čiščenje.

KAMOKA Multiadapter
Prednost ravninskih brisalcev KAMOKA je enostavna povezava z različnimi vrstami prek enega od šestih neposredno montiranih adapterjev, vključenih v komplet, in uporaba zaščitnega pokrova, ki pokriva brisalec med shranjevanjem.

KAMOKA SETI
Uporaba specifičnega kompleta dveh brisalcev, z nastavitvenim sistemom, namenjenim za ustrezen model vozila, zagotavlja učinkovito in enostavno namestitev, z varnim oprijemom, tako da delujejo gladko skozi celotno življenjsko dobo. V posebnih primerih so posebni kompleti opremljeni z razpršilniki.

KAMOKA Standard
Paleta KAMOKA vključuje čepne in ravne brisalce, namenjene avtomobilom in lahkim vozilom. Lahko nadomestijo tudi klasične brisalce. Značilnost ravninskih brisalcev KAMOKA je zamenjava kovinske strukture klasičnega brisalca s prilagodljivo vodilno strukturo. Pritisk na vetrobransko steklo se enakomerno porazdeli po celotni dolžini brisalca. Pomanjkanje klasičnih komponent za podporo v brisalcih KAMOKA tudi omogoča zmanjšanje aerodinamičnega upora. Prav tako ostanejo popolnoma funkcionalni v različnih vremenskih razmerah, zlasti pozimi.

KAMOKA Zadnji
Paleta brisalcev se zaključi z brisalci, namenjenimi zadnjemu steklu, z obliko, ki ustreza slogu, navedenemu s strani proizvajalca vozila.

KAMOKA za tovornjak
KAMOKA ponuja posebne brisalce za tovornjake in minibusse. Zahvaljujoč svojemu oblikovanju in dimenzijam se enostavno in priročno montirajo. Povečana odpornost na vremenske razmere omogoča njihovo uporabo tudi v težkih pogojih.

14. MAXGEAR® Brisalci

Stergatoare MAXGEAR

MAXGEAR Univerzalni
Klasični brisalci tipa okvirja s pritrditvijo na kljuko, na voljo v vseh velikostih.

MAXGEAR Ravninski
Sodobni ravninski brisalci "banana" s pritrditvijo na kljuko in stranskimi podporami za vijake, na voljo v vseh velikostih.

MAXGEAR SETI
Posebne ponudbe kompletov brisalcev. Vsaka škatla vsebuje dva MAXGEAR brisalca z dolžino in pritrditvijo natančno prilagojenima ustreznemu modelu vozila.

MAXGEAR Zadnji
Ponudba brisalcev za zadnje steklo s posebnim pritrjevanjem.

Avtodeli AutoPower
Avtodeli AutoPower

Vrhunski proizvajalci brisalcev in drugih delov

Preglejte članek o brisalcih v različnih jezikih